MENIU

INCREDIBIL: O femeie a născut în toaleta spitalului din Siret! Era internată de 12 zile, dar medicii n-au descoperit sarcina

Foto: RTV

Situaţie incredibilă la spitalul din oraşul sucevean Siret. O femeie de 42 de ani a născut în toaleta instituţiei, iar bebeluşul a fost descoperit mort. Nimeni din spital nu ştia că femeia este gravidă, deşi era internată de 12 zile şi i se făcuse ecografie si control ginecologic.

Femeia a fost internată în spital cu hipertensiune. Pentru că s-a plâns de lipsa menstruaţiei de mai multe luni, medicul internist a trimis-o la ginecolog. Însă nici acesta, nici medicul care i-a făcut ecografie nu şi-au dat seama că pacienta este însărcinată în luna a opta.

''Eu nu am văzut nimic, nu am examinat bolnava din punctul ăsta de vedere. Pe mine m-a interesat partea de sus, ficatul şi rinichii'', a spus Viorica Olariu, medic radiolog.

''Pacienta a fost văzută mai întâi ecografic, a fost examinată ecografic. De la examenul ecografic ni s-a precizat că nu este însărcinată'', se scuză medicul ginecolog Lucian Cozaciuc.

Ginecologul susţine că nu a depistat sarcina pentru că femeia este supraponderală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la 12 zile după internare, aceasta a născut în toaleta spitalului.

''Colega a sesizat că wc-ul este înfundat, am chemat imediat instalatorul, că s-a nimerit că instalatorul era de serviciu la poartă, şi aşa s-a aflat'', spune Viorica Breabăn, asistentă şef.

''Facem şi o anchetă internă, anchetă la Colegiul Medicilor, la Direcţia Sanitară.  Este o situaţie bizară, dar rămâne de stabilit'', a precizat Ionuţ Grigore, director Spitalul Orăşenesc Siret.

Medicii legişti au stabilit că bebeluşul de 3 kilograme găsit mort în toaleta spitalului s-a născut viu. Mama, care a fost transferată la spitalul din Rădăuţi, este acum cercetată de procurori pentru pruncucidere.