MENIU

Incidente la alegerile legislative în Republica Moldova: Separatiştii transnistreni au împiedicat populaţia să voteze

Foto: RTV

Alegeri parlamentare cu incidente în Republica Moldova. Separatiştii transnistreni au împiedicat votul în mai multe localităţi din regiune. 300 de persoane îmbrăcate în civil au luat cu asalt secţia de votare din satul Corjova şi nu i-au lăsat pe oameni să voteze. De asemenea, mai multe drumuri din stânga Nistrului au fost blocate cu camioane, pentru a împiedica deplasarea alegătorilor. Totul s-a întâmplat în localităţi din Transnistria aflate sub jurisdicţia Chişinăului.

Preşedintele unei secţii de votare din Corjova, Transnistria a declarat, la Realitatea Tv, că "alegătorii nu au acces la urnele de vot la birourile de votare, au fost blocate străzile au fost blocate birourile, au fost luate cu forţa urnele de vot de către organizaţiile obşteşti din Transnistria, iar oamenii sunt intimidaţi, alungaţi".

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a decis supendarea votului la Corjova, din cauza imposibilităţii desfăşurării scrutinului în această localitate.

Alegătorii din Corjova au fost îndrumaţi să voteze pe liste suplimentare în două localităţi învecinate. În restul regiunii separatiste, conform observatorilor, votul s-a desfăşurat fără incidente majore. În Transnistria sunt peste 200.000 de cetăţeni moldoveni cu drept de vot.

Procesul electoral în alegerile parlamentare din Republica Moldova s-a încheiat la ora 21:00. Alegerile din Republica Moldova au fost validate, până la ora 19.00 votând deja peste 51% dintre alegătorii înscrişi. Citeşte mai multe aici.

Citeşte şi: Duminică moldovenii au fost chemaţi la urne pentru alegerile legislative