MENIU

Incidente între fani şi jandarmi la meciul de hochei Steaua - Ferencvaros! 26 de suporteri au fost sancţionaţi contravenţional

Foto: NewsIn
Incidentele au început după ce un suporter stelist a aruncat cu o petardă pe suprafaţa de joc

Duminică, la partida de hochei dintre Steaua şi Ferencvaros, au avut loc o serie de incidente între fanii grupării roş-albastre şi jandarmi. În urma incidentelor, galeria echipei Steaua a fost evacuată, iar numeroşi suporteri au fost conduşi la secţiile de poliţie. Potrivit unor surse din Jandarmerie, 26 de fani au fost sancţionaţi contravenţional.

Incidentele au început după ce un suporter stelist a aruncat cu o petardă pe suprafaţa de joc.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat că forţele de ordine au încercat să îl legitimeze pe cel care a a aruncat cu petardă, dar că atunci suporterii au atacat forţele de ordine şi s-a decis evacuarea suporterilor stelişti.

Acesta a mai precizat că nu există niciun rănit, dar că mai 10 suporteri au fost duşi la Secţia 9 de poliţie şi că partida de hochei nu a fost întreruptă. După evacuare, în afara patinoarului, ar fi avut loc un nou incident între jandarmi şi supoteri, în urma căruia şi alte persoane au fost duse la Poliţie.

Cu tribunele patinoarului Mihai Flamaropol goale, Steaua a câştigat partida cu scorul de 9-3. 

Potrivit unor surse din Jandameria Română, 26 de suporteri stelişti au fost sancţionaţi contravenţional. Sursele citate afirmă că pentru 18 persoane s-a decis interzicerea participării la evenimente sportive timp de un an, iar pentru o persoană s-a luat această măsură pentru 6 luni.

Cinci dosare penale au fost dechise pentru că suporterii au sărit la bătaie la jandarmi.

Mai multe articole despre:
Steaua hochei incidente Ferencvaros