MENIU

Incendiul de la spitalul Sfânta Maria a pornit de la un aparat de sudură

Foto: agenda.ro
Directorul spitalului Sfânta Maria: Nu s-a înregistrat nicio pagubă materială

Incendiul de la spitalul Sfânta Maria a pornit de la un aparat de sudură folosit de muncitorii ce lucrează la renovarea unităţii.

Acesta este primul rezultat al anchetei desfăşurată de autorităţi. Reprezentanţii spitalului spun că nu vor da în judecată firma de construcţii.

Directorul spitalului Sfânta Maria, Narcis Copca, a declarat că "nu s-a înregistrat nicio pagubă materială. Acest incendiu s-a desfăşurat în zona de şantier şi a pornit de la un aparat de sudură şi s-a extins la polistiren. Nu există nicio propunere a comisiei de anchetă în ceea ce priveşte sancţionarea firmei de construcţii".

Luni flăcările au cuprins etajul patru al unităţii medicale, aflată în renovare. Circa 300 de persoane au fost evacuate, pacienţi, dar şi personal medical. Şase oameni s-au intoxicat uşor cu fum şi au necesitat spitalizare. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale şi au stins flăcările după o oră.

Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU, a spus că au fost evacuate 300 de persoane, dintre care 140 de pacienţi şi 160 de angajaţi ai Spitalului. Nicio persoană nu a fost rănită, a declarat aceasta. Personalul medical şi-a reluat activitatea. Bolnavii internaţi în stare gravă au fost transportaţi la alte spitale.

Pacienţii din saloanele afectate de incendiul produs, luni după-amiază, la etajele patru şi cinci ale Spitalului Clinic Sfânta Maria din Bucureşti, au fost evacuaţi în curtea unităţii sanitare, a precizat şi şeful secţiei ORL, prof. dr. Dorin Sarafoleanu.  

Mai multe articole despre:
pompieri spital incendiu Bucureşti Sfanta Maria