MENIU

Incendiile de pădure fac ravagii în mai multe ţări din Europa

Foto: RTV
În Grecia, autorităţile au decretat alertă de incendii

Atenţie unde vă petreceţi vacanţa, deoarece incendiile de pădure continuă să pârjolească Europa. În Grecia, două noi focare au izbucnit în insula turistică Skopelos, în nordul Mării Egee, şi în insula Eubeea, la nord-est de Atena. În vestul Spaniei, flăcările au provocat şi victime.

Cel puţin doi oameni au murit în incendiile de pădure izbucnite în Castilia şi Leon, Spania. Este vorba de un bărbat şi o femeie care au fost găsiţi carbonizaţi în locuinţele lor. Ministerul spaniol de Interne menţine alerta "maximă" din cauza incendiilor de pădure. În doar o săptămână, focul a mistuit peste 20.000 de hectare de pădure, în Spania. Iar şase pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu flăcările.

Alertă de gradul patru, din cinci nivele posibile, a fost decretată şi de Protecţia Civilă din Grecia în mai multe regiuni. Printre acestea zona Atenei, Creta, nord-vestul Peloponesului şi mai multe insule din estul Mării Egee. Cel mai recent incendiu a izbucnit marţi noapte în insula grecească Skopelos. Flăcările au distrus aici peste 50 de hectare de pădure de pin. La faţa locului au fost trimişi zeci de pompieri, avioane şi elicoptere să ajute la stingerea focului. Flăcările au făcut scrum o pădure întreagă de stejari din regiunea Marmari.

În Franţa doi pompieri au fost arestaţi sub acuzaţia că ar fi declanşat în mod deliberat un incendiu de pădure. Ancheta a plecat de la un martor ocular care a oferit autoritatilor numerele de pe placuţa de înmatriculare a maşinii unuia dintre suspecţi. Pe insula franceza Corsica, focul a făcut ravagii şi a distrus până în prezent şase hectare de pădure.
Mai multe articole despre:
pompieri Spania Franţa Europa Grecia pădure incendii