MENIU

Incendiile de pădure fac ravagii în continuare în Canada şi Europa - VEZI VIDEO

Foto: bbc.co.uk
Spania, Franţa şi Canada sunt în continuare afectate de incendii.

Incendiile de pădure continuă să pârjolească regiuni întregi din Europa, dar şi din Canada. Temperaturile ridicate şi vântul puternic au înrăutăţit situaţia din provincia canadiană British Columbia, unde 5.000 de oameni şi-au părăsit casele.

Provincia din vestul Canadei se confruntă cu incendii de pădure încă din aprilie. De atunci 2.000 de focare au distrus aproape 63.000 de hectare de vegetaţie. Situaţia s-a agravat în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuări masive.

Cea mai afectată este localitatea Lillooet, unde 3.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Incendii au izbucnit inclusiv în apropiere de centrul oraşului Vancouver. Pompierii canadieni au primit ajutor din partea Australiei şi Noii Zeelande. În acest moment sunt active nu mai puţin de 500 de focare.

În sudul Franţei, incendiile au distrus marţi noaptea peste 150 de hectare de pădure. Peste 1.700 de turişti au fost evacuaţi din campingurile din regiunea Var de pe Coasta de Azur. Aproximativ 350 de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului.

Nici incendiile din insula spaniolă La Palma nu au fost stinse complet. Sute de pompieri se luptă cu flăcările încă de sâmbătă. Focul a distrus peste 2.000 de hectare de pădure de pin.

Mai multe articole despre:
Spania Franţa Europa Canada incendii ravagii