MENIU

Incendii de proporţii în Harghita

Foto: agenda.ro

Angajaţii ISU Oltul, Harghita, s-au confruntat, vineri, cu trei incendii de proporţii, dintre care unul a fost cauzat de jocul copiilor cu focul, în urma căruia flăcările au cuprins trei gospodării, iar un alt incendiu a mistuit aproximativ 2,5 ha de plantaţie de molid.

Pompierii au fost anunţaţi despre un incendiu de vegetaţie uscată, în Gheorgheni, în zona Dealu Ciobotului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Ciobotariu Alina-Maria, 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni şi 9 voluntari au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului, prin defrişarea unei fâşii de siguranţă pentru limitarea extinderii focului. Incendiul a fost lichidat la ora 19:30, cauza probabilă a acestuia fiind flacăra folosită pe un spaţiu deschis, care a dus la aprinderea vegetaţiei uscate. În acest incendiu au ars circa 2 ha de vegetaţie uscată.

Tot în cursul zilei de vineri, lucrătorii ISU au fost anunţaţi despre un alt incendiu izbucnit în comuna Suseni, care a cuprins trei gospodării.

În urma jocului copiilor cu focul, flăcările au cuprins trei grajduri cu şură, două magazii cu lemne şi un atelier. Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj format din 13 subofiţeri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, cu un autocamion de intervenţie şi o motopompă, 6 pompieri voluntari din localitatea Joseni, 10 pompieri voluntari din Suseni şi 8 voluntari din Ciumani.

Incendiul a fost lichidat după şase ore, valoarea pagubelor ridicându-se la aproximativ 119.000 lei.

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările în cele două localităţi, lucrătorii ISU au fost solicitaţi la un al treilea incendiu, izbucnit în municipiul Topliţa, în zona Dealu Văii.

Flăcările au cuprins aproximativ 2,5 ha de plantaţie de molid.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, pompierii au continuat şi sâmbătă dimineaţă acţiunea de stingere a incendiului şi limitarea zonei cuprinse de flăcări. 

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu Harghita pagube ISU