MENIU

Încă un român a fost ales consilier local în Italia, în provincia Piemonte

Foto: adrianchifu.blogspot.com

Un român a fost ales consilier local şi la Verbania, capitala provinciei Piemonte din nordul Italiei, pe Lista Civică "Pentru Verbania", de centru-dreapta, relatează portalul AgoraVox.

Adrian Chifu, născut în Neamţ, a primit cele mai multe voturi dintre cei 40 de candidaţi înscrişi în alegeri, 119, potrivit blogului său. "În Verbania s-a scris istorie în cuvinte româneşti. Dupa 65 de ani de guvernare locală a stângii, dreapta obţine o victorie istorică. Comunitatea românădin Verbania, pentru prima dată, este privilegiată, având o voce puternica în Consiliul Local", a declarat românul pe blogul său.

În vârstă de 32 de ani, el a emigrat în Italia în 1996 şi şi-a deschis, împreună cu unul dintre fraţii săi o firmă de construcţii şi de import-export. De asemenea este manager general la o firmă din România şi a fost preşedintele filialei Piatra Neamţ a Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), din care şi-a dat, însă, demisia.

Printre priorităţile sale în calitate de consilier se numără înfiinţarea "unui birou de informare a străinilor, care va fi situat chiar în incinta primăriei", spune el. "Străinii vor fi informaţi în primul rând despre drepturile ce li se cuvin şi posibilităţile pe care le oferă legea italiană oricărei persoane care locuieşte legal în localitate şi plăteşte taxe ca orice cetăţean italian", a scris Chifu pe blogul său.

"Pe parcursul mandatului meu voi încerca să îndeplinesc toate punctele din programul politic cu care m-am prezentat în faţa românilor în campania electorală, să nu copiez modelul politicianului din România care promite şi apoi uită tot. Pentru comunitatea de români, planurile se referă la scoaterea "din întuneric", aş spune. Vreau să demonstrăm pe plan local măcar că românii sunt deosebiţi şi ca ei au fost cei dintâi care au suferit în urma campaniei mediatice şi a scandalurilor din presă. Vreau să se ştie că noi contribuim la PIB-ul italian cu 1% şi că numărul infractorilor este normal pentru o comunitate atât de numeroasă", a adăugat el.

În provincia Piemonte trăiesc 1.200 de români cu drept de vot, dintre care 345 numai în Verbania.

Şi la Padova o româncă a fost aleasă în Consiliul Local, pe listele Partidului Democrat (PD) - Nona Evghenia, în vârstă de 30 de ani. Printre priorităţile sale politice se număra siguranţa. "Imigranţii sunt primii care cer certitudinea pedepsei, despre care nu se poate spune că există în Italia: vreau ca cei care greşesc să plătească şi cei care sunt cinstiţi să aibă dreptul la un viitor", explică ea.

Mai multe articole despre:
consilier român Italia