MENIU

Încă un mort în rândul pacienților de la Matei Balș. Bilanțul deceselor a urcat la 7. Cine este ultima victimă

Incendiu Matei Balș: Încă o femeie a murit, duminică dimineață / Foto: Inquam Photos

Încă un deces în rândul persoanelor care au fost transferate de la Spitalul Matei Balș în alte unități medicale, ca urmare a incendiului devastator de vineri dimineața. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani, informează Realitatea PLUS.

Ministerul Sănătății a fost informat, astăzi, despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase „Matei Balș", informează oficialii.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități.  

Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.

Reamintim că trei persoane au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, la mult timp după intervenția echipelor de urgență. 

Sâmbătă, a fost confirmat al șaselea deces, unul dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului. Acesta era un bărbat de 70 de ani, intubat. Decesul său nu a fost cauzat de incendiu.