MENIU

Încă un magazin românesc a fost atacat cu sticle incendiare la Roma

Foto: RTV

Un grup de tineri a aruncat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu sticle incendiare într-un magazin alimentar al unor români, la Roma, relatează cotidianul Il Messaggero.

Un italian care i-a văzut pe tineri aruncând cu cocteiluri Molotov în intrarea magazinului care vinde produse alimentare româneşti a anunţat poliţia. Când au ajuns la locul faptei, poliţiştii au găsit intrarea în magazin înnegrită şi bucăţi de sticlă de la cocteilurile Molotov pe jos, iar în aer se simţea miros de benzină.

Proprietarul, un român în vârstă de 48 de ani care dormea în spatele magazinului, nu a auzit nimic. Poliţia a lansat o anchetă.

În ultima vreme românii se află din nou în centrul atenţiei autorităţilor şi presei din Italia, după o serie de acte violente ai căror protagonişti au fost, iar resentimentele italienilor se reflectă şi în apariţia unor incidente cu caracter xenofob ale căror victime sunt cetăţeni români nevinovaţi.

Joi, trei români au fost bătuţi la Sacrofano, în apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alţi trei au fost atacaţi în locuinţa lor, în nordul Sardiniei, de aproximativ zece tineri, aparent pentru că ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu conţinut xenofob şi cu ameninţări, în special la adresa românilor, au fost împărţite vineri la Canicatti, un oraş italian din Sicilia în apropiere căruia trăieşte o comunitate importantă de imigranţi.
Mai multe articole despre:
italieni români Italia imigranţi magazin xenofob