MENIU

Încă patru cadre medicale de la Spitalul din Târgu Secuiesc diagnosticate cu COVID-19

covasna spital

Numărul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, diagnosticate cu noul coronavirus, a crescut la șase, după ce testele au confirmat prezenţa virusului în cazul altor trei asistenţi şi un medic, informează realitateadecovasna.net.

Prefectul Judeţului Covasna, Todor Iulian a declarat pentru Realitatea de Covasna că a fost demarată o anchetă epidemiologică, iar până în prezent au fost prelucrate aproximativ 80 de teste în rândul angajaţilor şi pacienţilor, dar fără alte rezultate pozitive.

„S-au făcut o serie de teste acolo şi au fost confirmate încă 4 cazuri: un medic şi 3 asistenţi. Este în derulare o anchetă epidemiologică, s-a stabilit care sunt persoanele care trebuie să fie testate şi s-au luat nişte măsuri în cadrul spitalului, pentru decontaminarea secţiilor, respectiv pentru a transfera în alte spitale o parte dintre bolnavii care mai necesită asistenţă medicală, şi pentru a fi externaţi cei care sunt vindecaţi sau în curs de vindecare. Au fost făcute aproape 80 de teste, dar restul au venit negative. Spre surprinderea noastră, de la INSP la nivelul judeţului au mai apărut nişte cazuri astăzi, probabil că sunt depistate în alte locaţii, dar aşteptăm clarificările ulterioare de la INSP”, a declarat Todor Iulian.

Află detalii de pe realitateadecovasna.net.

Mai multe articole despre:
medici infectati coronavirus