MENIU

În Vaslui au fost sechestrate 288 de conserve, sub suspiciunea de contaminare cu toxina botulinică

Foto: romanialibera.ro

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui au confiscat 288 de conserve de peşte, din cele 480 distribuite în judeţ, din lotul suspect că ar fi infestat cu toxină botulinică, transmite corespodnentul NewsIn.

Directorul DSVSA Vaslui, Decebal Săraru, a precizat, luni, că toate conservele sechestrate au fost găsite în stocul unui depozit, diferenţa de aproape 200 de conserve fiind deja distribuite în magazine.

"Am demarat controale în toate magazinele unde au fost distribuite conserve din peşte din  lotul suspect, pe baza listei de distribuţie. Am recoltat cinci probe din conservele sechestrate care au fost trimise la laboratorul DSVSA. Ştim că o parte din conserve au fost deja comercializate şi consumate, din fericire, nu s-au înregistrat suspiciuni de boală, la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui. Noi vom continua controalele până vom descoperi toate conservele care mai sunt la vânzare", a declarat luni, directorul DSVSA Vaslui, Decebal Săraru.

Mai multe articole despre:
Vaslui conserve DSVSA