MENIU

În Prahova există un singur medic cardiolog la 200.000 de copii

Foto: RTV

Un singur medic la 200.000 de copii. Cu această situaţie se confruntă judeţul Prahova unde, pentru toţi micuţii din judeţ, există un singur specialist cardiolog. La cabinetul lui este zilnic coadă, şi, nu de puţine ori, doctorul mai ia fişele să le lucreze acasă.

Singurul medic cardiolog pentru copiii din Prahova face naveta de la Bucureşti, în fiecare dimineaţă, din 1982. "Mai mult de 20 de copii nu pot consulta, ar putea să fie şi mai mulţi, dar maximum 20 pe zi decontează casa de asigurări de sănătate", a spus doctorul Radu Brejbeanu.

Cazurile complicate le trimite la colegii din Bucureşti pentru investigaţii amănunţite. Pe celelalte, le tratează singur. Conducerea spitalului a făcut demersuri pentru angajarea a încă unui cardiolog. Deocamdată, fără rezultat.

"Ar mai fi necesar cel puţin un medic, ca să avem pe două ture. Sperăm ca în următorii ani să avem şi medici mai tineri, pentru că pediatria dă satisfacţii dacă o faci cu pasiune", a spus managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, Oresta Vasile.

Singurul medic cardiolog pediatru din judeţul Prahova câştigă 1.600 de lei pe lună, iar naveta până la spital o plăteşte din propriul buzunar.
Mai multe articole despre:
Ploieşti spital copii medic pacient cardiologie