MENIU

În plină criză, parlamentarii au cheltuit sute de mii de lei pe ghilotine, fierăstraie portabile şi etichete autoadezive

Foto: rtv

Nu mai este o noutate că politicienii una promit şi alta fac. Au dat asigurări că vor fi chibzuiţi în cheltuirea banului public, dar numai în ultimele luni au dat sute de mii de lei pe haine, papetărie, laptopuri, mobilier, dar şi lucrări de modernizare.

Deputaţii şi-au achiziţionat cravate şi cămăşi de aproape cinci mii de lei. Potrivit site-ului de achiziţii publice, e-licitaţie.ro, mult mai scumpe au fost însă etichetele autoadezive. Pentru acestea, Camera Deputaţilor a cheltuit peste 21.000 de lei.

Cam aceeaşi sumă a fost alocată şi pentru cumpărarea mai multor drapele. Şi cum clădirea parlamentului are nevoie deja de lucrări de renovare, numai din banii Camerei Deputaţilor s-au cheltuit 355.000 de lei.

Dacă mai adăugăm şi fondurile pentru un sistem de arhivare şi acces la poşta electronică, ajungem la un total de aproape jumătate de milion de lei, bani cheltuiţi în iulie.

Nici nu a început bine august, că deputaţii au cheltuit deja alte 12.000 de lei. Potrivit siteului e-licitaţie.ro, 1.700 de lei au fost daţi pe un "fierăstrău portabil de tăiat ţeavă la poziţie", iar de restul s-a cumpărat o ghilotină pentru hârtie.

În iulie, senatorii au fost ceva mai economi decât deputaţii. Au cheltuit 11.000 de lei pe traducători şi aproape 160.000 de lei pentru servicii de telefonie mobilă.

La administraţia prezidenţială, cei mai mulţi bani, peste o jumătate de milion de lei, au fost daţi pentru modernizarea unui tablou electric. Cea mai costisitoare lucrare a fost cea de recondiţionare a Bisericii Palatului Cotroceni - peste 330.000 de lei.

În plus, la presedinţie este în desfăşurare o licitaţie pentru construirea a 10 garaje şi două anexe, în valoare de 210.000 de lei.

În topul cheltuielilor este şi Ministerul Turismului, unde este nevoie de 10 laptopuri. Este drept că banii, peste 60.000 de lei, vin din fonduri europene. În plus, alţi 350.000 de lei, de data aceasta de la buget, sunt pregătiţi pentru o campanie de promovare turistică la nivel naţional.