MENIU

În plină criză a gazelor, noul ministru al Economiei, Adriean Videanu, gafează de trei ori

Ministrul Economiei a confundat starea de urgenţă cu situaţia de urgenţă
foto: NewsIN

Videanu a anunţat miercuri că declară stare de urgenţă în loc de situaţie de urgenţă. La puţin timp, a revenit şi a rectificat greşeala. Şi marţi Adriean Videanu s-a încurcat atunci când a anunţat numele localităţii în care se află una dintre conductele prin care România primeşte gaz rusesc. În loc de Medieşul Aurit, ministrul a spus Merieşul Aurit.

La două ore după ce a anunţat STAREA de urgenţă, ministrul Economiei a revenit. E SITUAŢIE de urgenţă, şi nu stare.

Conform Constituţiei, preşedintele României este cel care instituie starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult cinci zile de la luarea acesteia.

Starea de urgenţă nu a fost singura scăpare a lui Adriean Videanu. Ministrul Economiei s-a încurcat şi când a venit vorba despre numărul de zile în care România se poate descurca cu producţia internă de gaz.

Marţi, ministrul Videanu declara pentru agenţia de presă NewsIN altceva. 60-80 de zile au devenit 6 luni! "România are rezerve de gaze pentru următoarele şase luni, însă problema cu care ne confruntăm în acest moment este că nu puteam extrage din depozite decât 26 de milioane mc", declara marţi ministrul Videanu.

Ministrului Videanu i-a creat probleme şi denumirea localităţii în care se află una din conducetele prin care România primeşte gaz rusesc.

Mai multe articole despre:
guvern Adriean Videanu gaz gafe