MENIU

În mai multe licee din Bucureşti au fost montate automate de cafea. Cum comentaţi?

Foto: wordpress.com
O dată cu pauza, copiii de la gimnaziu şi de la liceu îşi fac de lucru în jurul aparatului - o cafea, un cappuccino, o ciocoladă caldă

Hai la o cafea, că e pauză! Aşa îşi spun sute de liceeni din Bucureşti, după ce în clădirile în care învaţă au fost montate automate de cafea. Problema este că băuturile sunt prea dulci sau conţin cofeină, iar Ministerul Sănătăţii interzice consumul lor în rândul elevilor.

O dată cu pauza, copiii de la gimnaziu şi de la liceu îşi fac de lucru în jurul aparatului - o cafea, un cappuccino, o ciocoladă caldă.

De altfel, mulţi directori de liceu au spus că au amplasat aparatele ca să îi împiedice pe elevi să iasă din incinta instituţiilor. Totuşi, o directivă a Ministerului Sănătăţii interzice vânzarea de băuturi dulci sau care conţin cofeină în şcoli sau în apopierea acestora.

"Nu dorim să transformăm liceele în cafenele (...) Aparatele pot fi puse în cancelarie sau lângă cancelarie", a declarat Marian Banu, director comunicare ISMB.

Reprezentanţii inspectoratului au trimis directorilor de şcoli ca aparatele să nu mai fie la dipoziţia elevilor, iar în unele unităţi măsura s-a şi aplicat.