MENIU

În judeţul Vrancea s-a deschis sezonul de vânătoare la mistreţi

Sezonul de vânătoare a mistreţilor se va încheia pe 15 februarie

La 20 de kilometri de Focşani, în pădurea din apropierea comunei Sihlea s-au auzit armele de vânătoare. Şi asta pentru că s-a deschis sezonul la porcul mistreţ. Pasionaţii acestui sport au profitat de vremea bună şi au ieşit la o partidă de vânătoare.

\"Este o pădure un pic mai dificilă ca restul pădurilor, este foarte deasă, foarte mult hăţiş\", au spus organizatorii partidei de vânătoare din pădurea de lângă localitatea vrânceană Sihlea. După instructaj şi câteva sfaturi, vânătorii de toate vârstele au pornit în căutarea mistreţilor.

\"La vânătoare la 75 de ani ? Da, plăcerea, plăcerea-i mare. De câţi ani vânaţi? De la 75 de ani cât am vreo 45 de ani\", a afirmat un localnic.

Vânatul s-a lăsat însă aşteptat. În cătarea puştii nu au apărut decât câteva căprioare. Au scăpat cu viaţă, pentru că nu e sezonul lor.

\"Este un habitat foarte bun pentru mistreţi, căprior, pentru fazan, iepure. Au fost zile când nu s-a recoltat nimic, sunt zile când se recoltează\".

\"Important este că în fiecare weekend facem mişcare în aer liber şi asta pentru noi cei care avem o meserie mai sedentară aşa este excelent\", spune Nicuşor Gegea.

Pentru că nu au împuşcat nimic de această dată, vânătorii şi-au amintit de partide mai vechi.

\"Am făcut acum câţiva ani un dubleu la mistreţi, arma mea este cu două focuri un foc un mistreţ, un foc un mistreţ în acelaşi timp\", a adăugat vânătorul.

Sezonul de vânătoare a mistreţilor se va încheia pe 15 februarie.

Mai multe articole despre:
arme sezon vânătoare mistreţi organizatori