MENIU

În judeţul Vaslui, doar nouă medici s-au înscris pentru 91 posturi

Foto: RTV

Meserie fără căutare în judeţul Vaslui! Doar nouă medici specialişti şi-au depus dosarele pentru ocuparea unui post, din cele 91 scoase la concurs. Locurile vacante sunt în cele şapte unităţi spitaliceşti şi Serviciul de Ambulanţă vasluiene.

Cele mai multe posturi pentru medici au fost scoase la concurs la spitalele de urgenţă din Vaslui şi Bârlad, unde de altfel, se înregistrează şi cea mai gravă lipsă de cadre. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru cele 29 de posturi, s-au înscris doar doi candidaţi, la specialităţile medicină de urgenţă şi medicina muncii.

"Lumea nu ştie că şi la Vaslui se poate face medicină de performanţă, avem aparatură de ultimă generaţie", a spus Carmen Rotaru, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

În întreg judeţul, din cei nouă medici înscrişi la concurs, trei au optat pentru Serviciul de Ambulanţă. Chiar şi aşa, problema deficitului de specialişti nu se rezolvă, acest serviciu mai are nevoie de 11 medici pentru a funcţiona în condiţii normale.

"Ne descurcăm foarte greu, facem eforturi deosebite. Nu avem medic la Huşi, nu avem medic la Murgeni , nu avem medic la Negreşti", a precizat Dan Filibiu, director SAJ Vaslui.

În cele şapte spitale din judeţul Vaslui, niciun medic specialist sau rezident nu a fost interesat pentru specialităţi ca psihiatria, chirurgia pediatrică, reanimarea, medicina de laborator sau radiologia.

"Sunt specialităţi care nu sunt acoperite, sunt necesari medici diabetologi, medicină de urgenţă, pentru care nu avem solicitări" a adăugat Mihaela Vlada, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.

Cei nouă medici care s-au înscris la concurs vor susţine examenul la Iaşi, în perioada 25 martie - 6.

Mai multe articole despre:
Vaslui medici specialişti posturi vacante