MENIU

În Giurgiu şi în Harghita au dispărut ştampile de la două secţii, dar votarea nu a fost întreruptă

<descriere>

În municipiul Giurgiu şi în localitatea Valea Strâmbă din judeţul Harghita au dispărut ştampile de la două secţii, însă procesul de vot nu a fost întrerupt, autorităţile fiind sesizate în aceste cazuri.

Locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Giurgiu, Achim Istrătescu, a declarat că BEJ a fost anunţat telefonic despre dispariţia unei ştampile de la o secţie din oraş. \"Da, am primit informaţia potrivit căreia a dispărut ştampila de la secţia numărul 47 din municipiul Giurgiu. Am sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP - n.red.) în acest caz\", a spus Istrătescu.

Purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, comisar Mirela Gheţa, a declarat  că sesizarea BEJ a fost înregistrată şi că \" au început cercetările\".

Pe de altă parte, judecătorul Achim Istrătescu, a declarat că mai multe secţii speciale de votare din judeţ au solicitat suplimentarea buletinelor de vot. \"De la Hereşti am primit solicitare pentru alte 150 de buletine, de la Valea Dragului solicitarea se referă la 250, iar o secţie din Clejani ne-a solicitat suplimentarea cu 300 de buletine de vot\", a spus Istrătescu, precizând că în acest caz, conform legii, primarii comunelor respective trebuie să meargă la BEJ pentru a ridica buletinele de vot.

Şi în judeţul Harghita a dispărut o ştampilă de vot la Secţia 313 din localitatea Valea Strâmbă. Poliţia a fost sesizată în acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, Poliţia efectuează cercetări pentru a afla modalitatea prin care a dispăruit ştampila şi pentru recuperarea acesteia.

În ţară au apărut primele nereguli în secţiile de votare: ştampile dispărute, bătăi între suporterii unor partide sau buletine de vot lipsă.

Mai multe articole despre:
Harghita Giurgiu ştampile secţie de votare fraudare