MENIU

În Braşov, drapelul naţional se găseşte de vânzare doar la magazinele de artizanat

<descriere>
În Braşov, drapelul naţional se găseşte de vânzare doar la magazinele de artizanat

Tricolorul românesc are un preţ, dar nu prea are căutare. În municipiul Braşov, singura sursă de drapele naţionale o constituie magazinele de artizanat, care resimt şi ele scăderea vânzărilor. Până şi Primăria a rămas fără furnizorul de steaguri, care a fost doborât de criză şi a dat faliment.

Cel mai mare cumpărător de steaguri din Braşov este Primăria, care are în inventar peste 400 de drapele. Anual, cam 20 la sută dispar de pe stâlpi, graţie braşovenilor care vor să aibă un stindard naţional acasă.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov spune că au achiziţionat steaguri de la o  firmă privată din Braşov care între timp nu mai există. \"O să vedem la anul de unde cumpărăm\",a  adaugat el.

Ca să îi ajungă drapelele, de 1 decembrie Primăria a împodobit numai arterele centrale. Pe străzile mai mici, locatarii au fost cei care au arborat tricolorul. Cel mai mult şi-au dat interesul preşedinţii de asociaţii, care spun că au căutat şi au cumpărat, pentru că sărbătoare este prea importantă.

Alţii nu au căutat deloc drapele, sau au renunţat repede. Nu ştiu de unde pot să le mai achiziţioneze.

Cum apetitul cumpărătorilor pentru tricolor este redus, nici magazinele nu se mai aprovizionează cu drapele. Niciun supermarket sau librărie nu are steaguri pe stoc. În centrul oraşului, simbolul naţional poate fi cumpărat din magazinele de artizanat.  Preţurile sunt pentru toate buzunarele, spun vânzătorii, de la 2,5 lei cele mici, 16 lei cele de mărime mijlocie şi 35 cele mari.

Şi aici însă criza şi-a spus cuvântul, iar vânzarea de steaguri s-a redus la jumătate faţă de anul trecut.

Mai multe articole despre:
Braşov primărie 1 decembrie drapel artizanat tricolor