MENIU

În 2009, românii vor să ia un credit sau să cumpere un produs în rate

Foto: RTV

Mulţi dintre români abia îşi mai permit strictul necesar, însă majoritatea visează să ia anul acesta un credit sau să cumpere un bun în rate. Este concluzia unui studiu privind intenţiile românilor, realizat la sfârşitul lunii ianuarie.

Studiul arată că aproape 90% dintre cei intervievaţi vor să meargă la bancă pentru contractarea unui împrumut şi 80% vor recurge la rate pentru a-şi cumpăra un bun de folosinţă îndelungată. Mai puţin de un sfert din populaţia interviavată a declarat însă că va cumpăra produse in rate, dar mai ieftine.

Românii nu uită însă să facă şi economii. Vor să vorbească mai puţin la telefon anul acesta şi să folosească mai rar autoturismul propriu. Şi ieşirile în baruri, cluburi sau restaurante se vor rări anul acesta.

În schimb, 14% dintre persoanele chestionate şi-au propus să depună bani la un fond privat de pensii, iar 11% să investească bani cumpărând o casă sau un teren. Românii nu vor să renunţe, în 2009, la concedii.

Aproape jumătate dintre cei intervievaţi intenţionează să meargă în vacanţă peste hotare, iar o treime preferă concediul într-o staţiune din ţară. Asta, în condiţiile în care 35% dintre cei intervievaţi spun că veniturile lunare abia le ajung pentru strictul necesar.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown, pe un eşantion de 1003 persoane şi are o eroare maximă admisă de plus minus 3%.

Mai multe articole despre:
români credite rate vacanţe