MENIU

Impozitul impus de Guvern ar putea lăsa pe drumuri 100.000 de angajaţi, susţine mediul de afaceri

Foto: selectproperty.com

Impozitul minim obligatoriu pentru întreprinderi ar putea falimenta zeci de mii de firme şi ar lăsa pe drumuri aproape 100.000 de angajaţi. Asta spun reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care propun revizuirea normelor de aplicare a impozitului, în funcţie de cifra de afaceri a firmelor.

"Noi am cerut ca impozitarea să înceapă de la o cifră de afaceri de 12.000 de euro, pentru că sub această cifră este vorba de firme de subzistenţă, firme cu potenţial foarte redus, multe startup-uri care încă nu s-au consolidat", a declarat preşedinte CNIMM, Ovidiu Nicolescu.

Mediul de afaceri avertizează că aplicarea impozitului forfetar în forma aprobată de Guvern va avea consecinţe grave în economie. "În mod precis o să avem zeci de mii de firme, microfirme care vor da faliment şi noi am făcut o analiză: putem avea un număr de şomeri de până la 100.000 datorită acestei reglementări", a precizat Nicolescu.

Micii întreprinzători se tem că vor fi nevoiţi să renunţe la afaceri. Pentru lunile rămase în acest an, firmele vor plăti un impozit minim de 340 de euro. Impozitul creşte, progresiv, în funcţie de cifra de afaceri şi poate ajunge şi la 10 mii de euro. De anul viitor, acesta va fi de minimum 500 de euro.