MENIU

Implanturile cu silicon o împiedică pe o britanică să intre în ringul de box

Foto: www.dailymail.co.uk

Sarah Blewden este prima pugilistă căreia i s-a interzis să intre pe ringul de box din cauza implanturilor cu silicon. Organizatorii Concursului de box pentru amatori din Marea Britanie susţin că loviturile încasate i-ar putea pune sănătatea în pericol, scrie dailymail.co.uk.

Sarah Blewden, fost manechin, a început să boxeze, în urmă cu doi ani. Femeia îşi doreşte să participe la un concurs organizat de Asociaţia de box pentru amatori, însă nu este acceptată din cauza implanturilor cu silicon."Este groaznic. Sânii mei nu sunt enormi. Dacă mă accidentez, îmi voi plăti singură, operaţia. În cele din urmă este problema mea.", a declarat Sarah.

Potrivit unui specialist femeia se expune foarte mult dacă intră în ring. Din cauza loviturilor repetate, poate suferi o "contractură capsulară" sau se poate modifica forma implantului.

Sarah nu este acceptată în ring de Asociaţia de box pentru amatori, nici dacă poartă sutien de protecţie. "Femeile nu au avut voie să boxeze atâta timp, şi trebuie să-mi rezolv problema, astfel încât celelalte femei, care au implanturi cu silicon, să poată intra în ringul de box", a completat Sarah.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie sâni silicon