MENIU

Ilie Sârbu spune că PD-L nu mai poate să apară ca o \"fetiţă nevinovată\"

Foto: NewsIn

\"PD-L nu mai poate să apară în faţa oamenilor ca fetiţa nevinovată care, după ce a comis greşeala, aruncă vina pe partenerul în care avea încredere\", a declarat sâmbătă Ilie Sârbu.

În opinia vicepreşedintelui PSD, acuzele aruncate de PD-L asupra social-democraţilor sunt minciuni.

"". Consider că mare parte din acuzaţiile care ni s-au adus nu sunt altceva decât un mod de acţiune al PD-L pe care l-a demonstrat în toate guvernările la care a participat până acum. Acceptăm cu toţii că traversăm un moment greu, că efectele crizei sunt tot mai pronunţate, dar, în niciun caz de această dată, PD-L nu mai poate să apară în faţa oamenilor ca "fetiţa nevinovată" care, după ce a comis greşeala, aruncă vina pe partenerul în care avea încredere", a spus Ilie Sârbu.

"În comunicatul transmis, vineri, de PD-L, sunt multe minciuni", avertizează Ilie Sârbu.

"I-aş întreba pe colegii de la PD-L dacă cele 171 de milioane de euro, reprezentând fonduri SAPARD, care au fost deblocate, înseamnă nimic, dacă plăţile pe suprafaţă, în valoare de circa un milliard de euro, înseamna nimic, dacă deblocarea Programului Operaţional pentru Pescuit, în valoare de circa 230 de milioane de euro înseamnă nimic, dacă plata subvenţiilor restante pe 2008 şi aducerea lor la zi înseamnă nimic, dacă reducerea cu 40% a personalului şi a agenţiilor însemnă nimic, dacă Ordonanţa de restructurare a Ministerului Agriculturii, care încă nu a fost aprobată de Guvern, însemnă nimic, cred că la fel şi colegii mei miniştrii ar putea să pună astfel de întrebări concrete. De aceea, consider acum, ceea ce altă dată nu am considerat necesar, că la şedinţa de luni a coaliţiei trebuie să fie luată o decizie categorică în privinţa alianţei cu PD-L", a explicat vicepreşedintele PSD.

Sârbu a adăugat că, până în prezent, au mai fost "înţepături, neînţelegeri şi tot felul de scenarii în legătură cu modul de funcţionare a coaliţiei", dar comunicate ca cel pe care l-a transmis, vineri, PD-L "sunt total lipsite de înţelepciune, jignitoare şi în niciun caz nu duc la rezolvarea mult clamatelor probleme ale oamenilor".

"Consider ca această reacţie a PD-L este generată de anumite decizii luate în Parlament în ultima vreme, şi nu de modul în care miniştrii PSD îşi fac datoria, chiar dacă unii s-au trezit miniştri", a conchis liderul social-democrat.

Mai multe articole despre:
Alianţă PSD coaliţie atac Ilie Sârbu PD-L