MENIU

Ilie Sârbu: Constantin Iancu şi-a prezentat demisia de la conducerea ANIF

Foto: gov.ro
Demisia lui Constantin Iancu va fi acceptată de Consiliul de Administraţie, a spus Ilie Sârbu

Constantin Iancu a demisionat din funcţia de director al Administraţiei de Îmbunătăţiri Funciare, a confirmat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Decizia în ceea ce priveşte demisia, nu poate fi decât aceea de acceptare, pentru că demisia este un act unilateral, a mai spus Sârbu.

Preşedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, a declarat marţi că, la sfârşitul săptămânii, în cadrul unei şedinţe a organizaţiei doljene, se va lua în discuţie excluderea din partid a lui Constantin Iancu, actualul director al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Constantin Iancu şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de director al ANIF, după ce presa a relatat că acesta este învinuit de procurori pentru răpire. Într-o scrisoare adresată sâmbătă mai multor redacţii din Craiova, Constantin Iancu a explicat motivul care a stat la baza renunţării la funcţia de director al ANIF: "În urma atacurilor de presă concertate, am decis să îmi depun demisia din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare. Am luat această hotărâre deoarece nu doresc să arunc nicio umbră de suspiciune asupra Partidului Democrat Liberal. Totul a pornit de la o dezinformare bine ticluită de un anume ziarist cu relaţii bine conturate în sfera criminalităţii macro-economice”, a precizat Constantin Iancu.

Directorul demisionar al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare susţine că este nevinovat în dosarul de sechestrare şi credea că cercetările în dosarul instrumentat pe numele său a fost finalizat în momentul în care declaraţiile date de el în faţa procurorilor au fost văzute şi de judecătorii craioveni.

O anchetă a procurorilor în cazul directorului general al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Constantin Iancu, este în curs, funcţionarul fiind pus deja sub învinuire de către DIICOT Craiova, potrivit Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, Iancu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, ameninţare şi răpire, fiind chiar reţinut pentru 24 de ore la data de 27 octombrie 2006.
Mai multe articole despre:
demisie Ilie Sârbu ANIF Constantin Iancu