MENIU

Ieftinirea cazării nu ajută turismul de business

turism de business

Consultanţii de pe piaţa hotelieră spun că pentru a creşte numărul de turişti în 2010, hotelierii bucureşteni nu trebuie să se bazeze doar pe un preţ redus, ci trebuie să pună accent pe calitatea serviciilor.

Hotelurile din Capitală au aliniat tarifele de cazare la nivelul celor practicate în alte capitale regionale, însă ieftinirea nu va transforma peste noapte Bucureştiul într-un pol de atracţie pentru turismul de business.

Consultanţii de pe piaţa hotelieră spun că pentru a creşte numărul de turişti în 2010, hotelierii bucureşteni nu trebuie să se bazeze doar pe un preţ redus, ci trebuie să pună accent pe calitatea serviciilor. Un alt punct slab al Capitalei ţine de spaţiul insuficient în care pot fi găzduite evenimente internaţionale, generatoare de trafic, inclusiv în turism.

\"Tarifele nu trebuie să fie pedala pe care să apese hotelierii bucureşteni. Scăderea lor este un lucru bine-venit, în orice caz, deoarece tarifele medii ale hotelurilor din Bucureşti erau destul de «obraznice» comparativ cu media de pe piaţa europeană. Cu toate acestea, nu datorită tarifelor vom fi mai atractivi ca destinaţie pentru turismul de afaceri. Serviciile şi împachetarea lor corectă şi cât mai accesibilă pentru clienţi vor face diferenţa\", este de părere Mihai Râşniţă, secretarul general al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR). Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
hoteluri cazare Business Standard piaţa hotelieră