MENIU

Ibrahimovic: \"În Italia e foarte greu să joci atacant\"

<descriere>

Starul suedez s-a declarat satisfăcut de mutarea la FC Barcelona. Fostul atacant al lui Inter e de părere că stilul fotbalului spaniol i se potriveşte mai mult, spre deosebire de jocul practicat în Peninsulă.

\"În Italia, campionatul e foarte greu. E foarte dificil să evoluezi ca atacant\", a declarat Ibrahimovic, pentru publicaţia  \"La Vanguardia\". \"E un alt joc, o altă mentalitate. Nu aş spune că e un fotbal dedicat sută la sută pe apărare, dar e clar că apărarea are prioritate în faţa atacului. Vor să fie siguri că nu-şi asumă mari riscuri înainte de a ataca. În Spania se asumă mai multe riscuri, pentru că se vor mai multe goluri. E o altă cultură. Spectacolul e pe primul plan\", a mai spus atacantul suedez.

\"Ibracadabra\" a mai dezvăluit şi partizanatul sportiv al presei din Italia, care l-a criticat din cauza echipelor preferate. \"Când am câştigat titlul cu Juventus, \"Tuttosport\" era foarte fericit, iar \"Gazzetta dello Sport\" supărată. Când l-am luat cu Inter, a fost invers. E vorba de politica ziarelor\", a explicat suedezul.  

Ibrahimovic s-a transferat în această vară de la Inter la FC Barcelona, gruparea spaniolă plătind în schimbul său 40 de milioane de euro plus Eto\'o. Atacantul suedez a evoluat în Italia timp de 5 ani, perioadă în care a evoluat la Juventus şi Inter Milano.