MENIU

Iarna aşternută peste Europa: Turnul Eiffel închis şi cote schimbate la casele de pariuri londoneze

Taximetriştii de pe Sena au avut parte de o zăpadă cum n-a văzut Parisul.

Nu doar România este sub zăpadă. Nord-vestul continentului este, la rândul său, paralizat încă de joi dimineaţă.

Autorităţile pariziene au decis să închidă accesul vizitatorilor la Turnul Eiffel încă de joi, iar autobuzele şi trenurile au avut întârzieri peste tot în nordul Franţei, relatează AFP. Parisul s-a trezit sub o pătură de zăpadă de şapte centimetri, lucru care a dus la o întârziere de până la două ore a avioanelor de pe aeroportul Charles de Gaulle.

Trenul Eurostar a rămas blocat în tunelul de sub Marea Mânecii pentru că diferenţa de temperatură dintre tunel şi suprafaţă a provocat o defecţiune tehnică. Circa 2.000 de oameni au rămas blocaţi, iar autorităţile au luat măsuri ca pasagerii să fie transportaţi cu alte mijloace la destinaţie.

Spania a avut parte şi ea de zăpadă şi de temperaturi ajunse la -15 grade Celsius, iar în regiunea Cordoba, traficul rutier a fost îngreunat de cantitatea mare de zăpadă depusă relatează Euro News, în timp ce în Belgia străzile capitalei Bruxelles au devenit adevărate patinoare. Şi la aeroportul din Bruxelles s-au anulat sau au fost întârziate numeroase zboruri.

Nordul Olandei a cunoscut cea mai serioasă cădere de zăpadă din ultimii patru ani. Din cauza stratului de 25 de centimetri o mulţime de autobuze din zonă au fost anulate.

În Anglia au fost închise sute de şcoli, spune AP, după ce zăpada a atins cote deloc obişnuite pentru această parte a Europei: între 5 şi 15 centimetri. La casa de pariuri William Hill din Londra cota pentru ca Londra să fie înzăpezită în prima zi de Crăciun a scăzut de la 8/1 la 9/4.

Iarnă grea şi în Germania. În nordul ţării, unde s-au înregistrat temperaturi de - 7  grade, mai multe autostrăzi au fost închise din cauza nămeţilor şi a poleiului.

Rusia se confruntă cu un val de frig.: - 20 de grade la Moscova şi - 40 grade în estul ţării!

Ninsorile abundente au afectat şi Bulgaria, în special nordul şi estul ţării. Aproximativ şapte localităţi au rămas fără curent electric, după ce stâlpii de înaltă tensiune s-au rupt sub povara zăpezii depuse.