MENIU

Hrebenciuc: Propunem PD-L să dea o OUG să elimine pensiile parlamentarilor

Foto: RTV

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a propus PD-L să dea o OUG să elimine pensiile parlamentarilor, dar să dezbată Legea pensiilor în linişte.

"Au apelat la acel subterfugiu, că vezi Doamne parlamentarii nu vor această lege pentru că este vorba şi pensiile lor. Le-am spus şi spun şi acum, oficial: suntem de acord să dea ordonanţă de urgenţă numai pentru pensiile parlamentarilor, să cadă. Deci nu se pune problema pentru cei 400 de parlamentari pensionari în numele cărora se face atâta vâlvă. Deci suntem de acord şi chiar propunem să dea ordonanţă de urgenţă numai pentru pensionarii parlamentari, iar legea pentru toate celelalte categorii s-o dezbată în linişte", a declarat Hrebenciuc la Realitatea TV.

"Nimeni nu împinge din spate Guvernul să dea de pe o zi pe alta o lege atât de importantă.Ceea ce a făcut Guvernul Boc este incalificabil. Pe nepusă masă, fără să discute cu nimeni, de azi pe mâine şi-au asumat răspunderea pe legea pensiilor, care trebuia supusă dezbaterii", a mai adăugat liderul deputaţilor PSD.

Premierul Emil Boc a afirmat sâmbătă că PSD se opune promovării de către Guvern a proiectului de lege privind pensiile unitare, pentru că este apărătorul "privilegiilor de lux" şi a adăugat că PSD susţine în momentul de faţă o campanie de manipulare a opiniei publice referitor la acest subiect.

"PSD se opune legii pensiilor pentru a putea păstra pensiile parlamentarilor şi celălalte pensii care nu au la bază principiul contribuitivităţii. Pentru a face acest lucru se realizează o adevărată manipulare a pensionarilor şi a opiniei publice", a declarat primul-ministru.

Mai multe articole despre:
guvern PSD Legea pensiilor Viorel Hrebenciuc