MENIU

Horia Ghibuţiu: O mamă pentru nefericita Moldovă

Foto: Evenimentul Zilei

Plenara CC a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova şi-a înaintat candidatul la preşedinţia Moldovei - iată o ştire pe care, dacă n-o citeam ieri într-o „depeşă” fabricată în limbaj de lemn de AŞ Novosti-Moldova, o puteam crede din secolul trecut.

Altă veste de râsu’-plânsu’ venită ieri din Basarabia este că preşedintele republicii vecine va fi stabilit pe 20 mai, dată la care, dacă vă amintiţi, românii de dincoace de Prut au votat, acum 19 ani, un comunist. Aleasa partidului cu susţinători repauzaţi demult în cimitirul Doina din Chişinău se numeşte Zinaida Greceanîi. A fost până ieri prim-ministru, rămâne credincioasă tovarăşă de drum a noului „spicher” Vladimir Nikolaevici Voronin şi e o mamă a ţărişoarei greu încercate de lângă noi. Tovarăşa Greceanîi este cea care, în zilele revoltei anticomuniste din aprilie, se adresa moldovenilor în calitate de mamă, sfătuindu-i să-şi ţină copiii acasă, dacă nu vor „jertfe umane”.

Iar succesorul Zinaidei n-ar fi bun fostul preşedinte al parlamentului, Marian Lupu? Că doar s-a vădit a fi demn purtător de vorbe dezlânate al lui Voronin, când acesta l-a poftit să ţină o cuvântare, şi, întrucât Lupu nu pregătise niciun „spici”, a fost nevoit să improvizeze un „laudatio” bâlbâit pentru democraţia voroninistă! La Chişinău se ştie că cel care a fost în spatele compromiterii lui Lupu ar fi unul dintre politicienii ce-şi potrivesc ceasul după ora Moscovei: Vladimir Ţurcanu, acum prim-vicepreşedinte al parlamentului, într-o vreme socotit succesor al lui Voronin după ce lumea a luat în serios o glumă de 1 aprilie făcută de nişte bloggeri!

 

Citeşte mai mult în Evenimentul Zilei

Mai multe articole despre:
Moldova bloggeri CC Partidul Comuniştilor