MENIU

Hizo: Nu merităm să jucăm în Liga Europa dacă nu câştigăm cu Poli Iaşi

Foto: NewsIn

Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa sa nu merită să evolueze în sezonul viitor în Liga Europa dacă nu va reuşi să se impună în faţa lui Poli Iaşi, într-un meci contând pentru ultima etapă din Liga I.

"Echipa este capabilă să câştige cu Poli Iaşi, iar dacă nu reuşim, nu merităm să jucăm în Europa. Nu ne subestimăm adversarul, trebuie să câştigăm. Chiar dacă am avut multe probleme în actualul campionat, acest meci reprezintă tot sezonul. Am făcut tot ce am putut în cele 6 jocuri pentru a ţine Rapidul într-o cupă europenă, dar nu depinde numai de noi", a spus Hizo, care a mai adăugat că speră ca partidele din ultima etapă să se joace corect.

Antrenorul îl laudă pe omologul său de pe banca echipei din Copou: "Bergodi cunoaşte foarte bine echipa noastră. Îşi aşează foarte bine echipa în teren, ştie să joace la rezultat".

Viorel Hizo a mai afirmat că va încercă să-l convingă pe Emil Dică să rămână la echipă în cazul în care aceasta va juca în sezonul viitor în cupele europene. Mijlocaşul Emil Dică a confirmat declaraţiile antrenorului său şi a spus că doreşte să continue la Rapid, asta doar dacă echipa se va califica în cupele europene: "Iaşiul nu va veni să facă doar figuraţie, vrea să scoată un rezultat bun. Sper să jucăm în Europa la finalul sezonului. Vreau să rămân la Rapid dacă vom juca în cupele europene".

La răndul său, Vasile Maftei este de părere că partida de miercuri se anunţă una foarte dificilă, în ciuda faptului că adversarii au scăpat de grijile retrogradării: "Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă care nu mai are probleme cu retrogradarea. Sperăm ca Unirea să învingă pe Steaua şi să ne ajute şi pe noi. Sperăm să fim între cele patru echipe care vor juca în Liga Europa".

Internaţionalul Costin Lazăr susţine că toate eforturile jucătorilor din acest sezon ar fi inutile dacă nu îşi vor îndeplini obiectivul, o participare în Liga Europa: "Dacă nu vom câştiga cu Poli Iaşi, clar nu merităm să mergem în cupele europene. Am muncit degeaba în acest sezon dacă nu învingem în acest meci".

Partida Rapid-Poli Iaşi, contând pentru ultima etapă din Liga I, se va disputa miercuri, de la ora 20:00, pe arena Giuleşti-Valentin Stănescu.
Mai multe articole despre:
Liga I Poli Iaşi Rapid etapa a 34-a