MENIU

Hillary Clinton a fost operată cu succes, după ce şi-a fracturat cotul

Foto: ccun.org

Secretarul de stat american Hillary Clinton a fost operată cu succes vineri, după ce şi-a fracturat cotul miercuri seară, a anunţat una dintre colaboratoarele sale, Sheryl Mills, citată de AFP.

"La 7:30 în această dimineaţă (14:30, vineri, ora României - n.red.), Clinton a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de două ore, care i-a redus cu succes fractura la cotul drept", a afirmat Mills într-un comunicat.
"Medicii săi de la spitalul universitar George Washington au informat-o că sunt de părere că îşi va putea folosi complet braţul, fără efecte pe termen lung", a adăugat ea.

Nu a fost luată nicio decizie privind participarea şefului diplomaţiei americane la reuniunile ministeriale ale G8 şi OSCE, din Europa. Un anunţ va fi făcut în următoarele zile, a precizat Mills, care s-a prezentat drept consilier şi şefă de cabinet a lui Clinton.

Secretarul de stat american urmează să participe la o reuniune ministerială G8, ce va avea loc în 24-26 iunie la Trieste, în Italia, şi la cea a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din 27-28 iunie, din Corfu (Grecia).

Fosta Primă Doamnă se îndrepta spre maşina sa aflată la subsolul Departamentului de Stat miercuri, pentru a merge la o reuniune de lucru la Casa Albă, când a căzut, fracturându-şi cotul. Ea era însoţită de trimisul american pentru Pakistan şi Afganistan, Richard Holbrooke.

După operaţie, Clinton s-a întors la locuinţa sa din Washington, unde îşi va petrece weekendul împreună cu familia, potrivit comunicatului.