MENIU

Heavy Rain: The Origami Killer, mai mult film decât joc video

FOTO: quanticdream.com
Heavy Rain: The Origami Killer Technology Trailer

Guillaume de Fondaumière, CEO la studioul Quantic Dream, a dat câteva detalii suplimentare despre jocul Heavy Rain: The Origami Killer, în cadrul convenţiei MIPTV de la Cannes.

Quantic Dream este un studio care are la activ doar două titluri, dar fiecare dintre ele a stabilit noi standarde în industria jocurilor. Primul a fost Omikron: The Nomad Soul, care deşi a avut o serie de probleme tehnice, este şi acum amintit, atât pentru universul creat de producători,  cât şi pentru povestea foarte reuşită. Al doilea joc s-a numit Fahrenheit şi a încercat şi reuşit să iniţieze un nou gen al jocurilor, o combinaţie între quest şi o experienţă cinematografică. Chiar daca sfârşitul jocului a dezamăgit întrucâtva, Fahrenheit rămâne şi astăzi un joc adventure de referinţă.

Heavy Rain: The Origami Killer îşi are rădăcinile în Fahrenheit, dar Guillaume a spus că povestea nu va avea nici un fel de legătură cu fostele jocuri, dar că va împrumuta din procedeele cinematografice folosite în trecut.

Demo-ul prezentat la Cannes a prezentat o serie de tehnologii care vor fi folosite în premieră combinate, şi mai mult, într-un joc adventure. Motion-capture atât pentru corp, cât şi pentru faţă, depth of field, spherical harmonics şi HDR sunt doar câteva dintre procedeele folosite la noul joc.

Quantic Dream a mers şi mai departe, dezvoltând un sisteme musculator facial care va permite dilatarea pupilelor, mişcare natură a ochilor şi chiar lacrimi. Fizica părului personajelor va fi realizată cu ajutorul PhysX de la Nvidia.

Cea mai interesată caracteristică a jocului Heavy Rain nu este însă de natură grafică. Producătorii au reuşit să implementeze un sistem care va permite jucătorilor să parcurgă povestea cu patru personaje ale căror povesti se vor întrepătrunde în funcţie de alegerilor lor.

Jocul fusese iniţial anunţat pentru PC şi Playstation 3, dar studioul a renunţat de curând la versiunea de PC. Heavy Rain are dată de lansare în 2009. http://www.realitatea.net/images/player/playlist_player.swf?url=1&id=721472&autostart=false&showdigits=true&bufferlength=10&allowscriptaccess=always&channelIdentifier=HAmDukwz3%2BEM8vHHlc%2FMnw%3D%3D&recommendations=http://www.realitatea.net/feed_recommendations.php?id=721472
Mai multe articole despre:
PC Cannes Nvidia Playstation 3 PhysX Heavy Rain