MENIU

Handbal: Radu Voina a condus primul antrenament al echipei Oltchim Rm. Vâlcea

Foto: sptfm.ro

Noul tehnician al Oltchimului, Radu Voina, cel care este şi selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, a condus, vineri, primul antrenament al formaţiei vâlcene.

Înainte de antrenament, Radu Voina a declarat: "Ieri am fost contactat de cei de la Oltchim, azi am venit direct de la înmormântarea lui Marian Cozma. Am vorbit înainte cu domnul Gaţu şi el nu are nicio problemă cu această decizie. Am venit aici să dau o mână de ajutor Oltchimului, care nu şi-a pierdut şansele de a merge mai departe în Liga Campionilor, dar depinde foarte mult de fete. Asta le-am spus şi lor".

În timp ce Radu Voina conducea primul antrenament în sala Traian, fostul tehnician Ivica Rimanic a intrat în acceaşi sală pentru a-şi strânge lucrurile.

Pentru moment, Radu Voina nu a semnat niciun contract, fiind aşteptată sosirea în ţară a finanţatorului Constantin Roibu.

Ivica Rimanic: Dacă aş fi ştiut ce e la Oltchim, nu aş fi venit niciodată 

Fostul tehnician al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ivica Rimanic, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că nu ştie ce poate spune după demiterea sa şi regretă ca a venit să antreneze în România.

"Nu ştiu ce să spun. Când am venit după doar o lună eram cel mai bun, acum nu mai sunt. Înţeleg că motivele sunt ultimele rezultate, dar nu îmi aparţin în totalitate mie. Dacă ştiam ce e aici la Oltchim, nu aş fi venit niciodată. Sincer, eu acum sunt la sală şi nu pot spune că îmi e clar ce se întâmplă", a afirmat Ivica Rimanic. 

Ivica Rimanic a fost numit antrenor al echipei vâlcene în luna iulie a anului 2008, el înlocuindu-l pe Gheorghe Tadici. Demiterea lui Rimanic vine în urma eşecului din derby-ul cu Rulmentul, scor 41-36, dar şi al celui din Liga Campionilor, când Oltchim a fost învinsă de Buducnost, scor 22-23.

Radu Voina este selecţionerul naţionalei feminine a României din luna septembrie a anului 2008, când l-a înlocuit pe Gheorghe Tadici. Până în acest moment, Voina a reuşit un loc 5 la Campionatului European din Macedonia din luna decembrie a anului trecut.