MENIU

Handbal - Petre Paleu: Românilor să le fie ruşine şi să le stea fotbalul în gât

Foto: sport365.ro

Vicepreşedintele FRH, Petre Paleu, a avut o ieşire nervoasă după înfrângerea României în faţa Ungariei, scor 27-30, şi i-a criticat dur pe suporterii români, acuzându-i că nu şi-au susţinut naţionala de handbal aşa cum fac cu reprezentativa de fotbal.

"Să le fie ruşine românilor, că nu ştiu să aprecieze munca handbaliştilor şi nu vin să-i susţină la un Campionatul Mondial, deşi el se desfăşoară aproape de casă. A fost o sală plină de maghiari şi doar 50 de români. La fotbal se duc cu miile, la mii de kilometri distanţă. Să le stea fotbalul în gât românilor şi să se califice la un Campionat Mondial când voi vrea eu", a tunat Paleu la finalul meciului cu Ungaria.

Mult mai calm, jucătorul Marius Stavrositu a apreciat că adevăratul debut al tricolorilor la Campionatul Mondial a fost meciul cu Ungaria. "Practic, pentru noi, Campionatul Mondial a început de astăzi. Am făcut un meci bun. Am fost aproape de a obţine un rezultat mare. Probabil şi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul, pentru că n-am ştiut să gestionăm avantajul de 6 goluri pe care l-am avut în repriza a doua. Sperăm să obţinem 3 victorii în meciurile viitoare", a declarat Stavrositu după meci.

De partea cealaltă, jucătorul român al naţionalei Ungariei, Ferecz Ilyes, a declarat că încrederea în victorie a fost decisivă pentru echipa sa. "Aşa cum ne aşteptam, meciul cu România a fost unul foarte greu. Speram că vom câştiga, chiar dacă am fost conduşi cu 6 goluri. Am avut încredere în noi şi până la urmă ne-a ieşit", a comentat Ilyes.

Selecţionerul Aihan Omer a subliniat faptul că naţionala României creşte în valoare de la meci la meci şi s-a declarat încrezător că elevii săi îşi vor îndeplini obiectivul, clasarea între primele 3 echipe în Grupa A, în viitoarele partide. "Am făcut un meci bun. Am avut o perioadă a jocului foarte bună până în minutul 10 din repriza a doua, când am trecut printr-o perioadă foarte grea. Ungaria, care este o naţională foarte bună, a profitat şi a marcat de 7 ori consecutiv. Important pentru noi este că am crescut în joc faţă de partida cu Franta, aşa că privim cu încredere următoarele meciuri", a spus antrenorul Aihan Omer.

Naţionala de handbal a României a fost învinsă duminică, la Osijek, de Ungaria, scor 27-30, după ce a condus la pauză cu 16-13 şi a înregistrat astfel cea de-a doua înfrângere din Grupa A a Campionatului Mondial din Croaţia.