MENIU

Handbal - Omul de afaceri care intenţiona să salveze de la faliment clubul Slagelse era un impostor

Foto: cms.eurohandball.com

Omul de afaceri care se oferise să salveze clubul de handbal Slagelse FH de la faliment s-a dovedit în cele din urmă a fi un impostor, care i-a păcălit pe oficialii echipei daneze.

"A fost foarte convingător. Am văzut banii transferaţi în cont, în acest sens ne-a convins. Sunt profund dezamăgit şi nu înţeleg ce motive a avut ca să facă aşa ceva", a povestit preşedintele Ivar Grunnet.

Pentru moment, conducerea clubului danez încearcă să găsească o altă soluţie pentru a nu intra în faliment.

Conform celor povestite de Grunnet, marţi dimineaţă a primit un mail de presupusul omul de afaceri. Acesta se oferea să salveze clubul de la faliment plătind imediat jumătate de milion de dolari. Peste zi, persoana în cauză a fost invitată la o întâlnire la Antvorskov, la care acesta a venit. Impostorul a mers seara la un meci al echipei şi a stat de vorbă cu jucătoarele pe care le-a asigurat că va salva echipa.

Din cercetările făcute, transferul de bani făcut a fost doar un program demo pe care falsul om de afaceri l-a pus pe un calculator.

Pe 1 februarie, site-ul oficial al lui Slagelse FH anunţa că va declara falimentul clubului în cazul în care nu va apărea niciun investitor care să ajute echipa. Termenul limită declarat iniţial era 2 februarie ora 19:00, dar acesta a fost prelungit. Pe 4 februarie, preşedintele clubului a declarat că un om de afaceri vrea să ajute echipa, dar acesta preferă să rămână anonim.

Slagelse FH a câştigat de trei ori Liga Campionilor în ultimii cinci ani (2004, 2005, 2007) şi o dată Cupa EHF (2003). La formaţia daneză a jucat şi Carmen Amariei, interul având tecute în palmares două Ligi ale Campionilor.

O figură emblematică a clubului danez este antrenoarea Anja Andersen, cea care a pregătit echipa între anii 2000-2008, timp în care s-au obţinut cele mai bune rezultate.
Mai multe articole despre:
handbal faliment Carmen Amariei Anja Andersen