MENIU

Handbal - FRH va face apel la decizia EHF în cazul tentativei de mită din preliminariile CM 2009

Foto: NewsIn

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că luni se va face apel la decizia EHF în cazul tentativei de mituire a arbitrilor la meciul România - Muntenegru din preliminariile CM 2009.

"Am stabilit ca luni să trimitem apelul la EHF. Am discutat şi cu domnul Omer, el deja are un avocat angajat. Aihan Omer a fost de acord cu apelul, am discutat şi cu juriştii şi ei ne-au spus că vor accepta cazul. Vom cere să ni se arate care au fost principalele dovezi în acest caz şi vom vedea ce se va întâmpla", a afirmat Cristian Gaţu.

Selecţionerul naţionalei României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte al FRH, Petru Paleu, au fost excluşi de EHF din orice competiţie internaţională pe o perioadă de cinci ani, iar FRH a fost amendată cu 27.500 de euro în urma scandalului de corupere a arbitrilor din preliminariile CM 2009.

În luna martie, arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen au făcut public faptul că le-a fost oferită suma de 30.000 de euro de fiecare din partea unui oficial român pentru a ajuta formaţia tricoloră în returul cu Muntenegru, meci decisiv pentru calificarea la CM 2009. România a învins Muntenegru în play-off-ul de calificare la CM 2009 cu scorul general de 56-55, impunându-se în retur cu 29-24, în luna iunie a anului trecut.

Mai multe articole despre:
corupţie handbal apel FRH Aihan Omer Petru Paleu EHF