MENIU

Handbal - Doi arbitri danezi spun că românii le-au oferit mită la un meci de calificare la CM

Foto: sport365.ro
Cristian Gaţu, preşedinte FRH: Comentează un lucru fără probe, de acum un an de zile

Doi arbitri danezi susţin că un oficial din handbalul românesc le-a oferit 30.000 de euro mită înaintea partidei dintre România şi Muntenegru, disputat în iunie 2008, în manşa secundă a play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial din acest an.

Dezvăluirile arbitrilor Martin Gjeding şi Mads Hansen au apărut în cotidianul Jyllands-Posten. Cei doi susţin că banii le-au fost oferiţi pentru a-i ajuta pe "tricolori" să ajungă la turneul final al CM 2009 şi că, imediat după ce au fost contactaţi au întocmit un raport pe care l-au înaintat Federaţiei Europene de Handbal (EHF). În schimb, forul european nu a luat în considerare raportul, deoarece actul de corupţie nu s-a concretizat.

Contactat de NewsIn, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a spus că nu a auzit despre această problemă şi că nu îşi explică de ce dezvăluirile au apărut la aproape un an de la meciurile dintre România şi Muntenegru. "Dacă exista un raport, în mod sigur EHF-ul ne trimitea ceva oficial şi ne întreba ce se întâmplă. Eu nu am treabă cu arbitrii, dacă bagi mingea în poartă, nu are cine să o mai scoată", a spus Gaţu.

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat la CM 2009 după ce a trecut, în play-off, de Muntenegru, cu scorul general de 56-55, după ce în retur s-a impus cu 29-24, în iunie 2008.