MENIU

Guvernul va plăti Bechtel în luna iulie datoria de 48 de milioane de euro

Foto: RTV

Primul-ministru, Emil Boc, a asigurat, duminică, firma americană Bechtel, că Guvernul României va plăti în cursul acestei luni datoria de 48 de milioane de euro pentru construcţia Autostrăzii Transilvania.

"Sunt cheltuieli curente care practic trebuie achitate şi care vor fi acum, la începutul lunii iulie, aduse în graficul stabilit. Suntem într-un grafic care poate fi rezolvat, este vorba de 48 de milioane de euro. Reprezentantul Bechtel (n.red. Michael Meads, directorul proiectului Autostrăzii Transilvania) delicat şi elegant mi-a spus că există uşoare întârzieri, dar, repet, nu sunt probleme majore în ceea ce vizează asigurarea finanţării, pentru că aducem banii din trimestrul 4 în trimestrul 3, de aceea vor fi bani pentru a ţine la ritm de 7 zile pe săptămână lucrările de infrastructură", a afirmat premierul.

Boc a reiterat faptul că îşi doreşte ca 42 de kilometri de autostradă să fie "în regulă" până de Crăciun. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ioan Pantelimon, a afirmat, la rândul lui, că tronsonul 2B al autostrăzii Transilvania era, la 1 iulie, finalizat în proporţie de 75%.

"La sfârşitul anului 2008, stadiul fizic era undeva la 28%, iar la 1 iulie suntem undeva la peste 75%", a declarat Pantelimon, adăugând că după finalizarea tronsonului 2B există deja documentaţii depuse la Guvern pentru a continua lucrările la autostrada Transilvania pe tronsonul 3C. Potrivit lui Ioan Pantelimon, duminică, în momentul vizitei premierului Emil Boc pe şantierul din comuna Gilău a Autostrăzii Transilvania, 4.000 de muncitori erau angrenaţi în lucrările de pe întregul traseu al autostrăzii.
Mai multe articole despre:
Bechtel Emil Boc datorie autostrada Transilvania