MENIU

Guvernul Privat despre "Primul Siloz": Unde sunt normele, garanţiile şi acreditările?

Foto: standard.ro

"Care sunt normele, garanţiile şi depozitele acreditate?", întreabă operatorii din agricultură, avertizând că, în lipsa lor, "Primul Siloz" se poate transforma dintr-un program bun într-o nouă oportunitate de fraudă.

Dacă Guvernul nu ţine pasul cu anul agricol la redactarea normelor de aplicare, programul "Primul Siloz" este doar o promisiune pentru 2010, avertizează investitorii din agricultură din Guvernul Privat, proiect care aduce expertiza de business pe masa autorităţilor publice.

Aceştia mai spun că este nevoie de un fond de garantare a certificatelor de depozit, reacreditarea silozurilor şi o campanie reală de controale împotriva evaziunii fiscale. Altfel, există riscul ca acest program să se transforme într-o nouă oportunitate de fraudare a statului.

"Programul Primul Siloz ar putea mişca din loc sectorul agricol, numai că va trebui ca normele de aplicare să fie stabilite cât mai repede pentru a intra în vigoare în acest an. Astfel, producătorii de grâu şi floarea-soarelui ar putea accesa programul pentru cultura de rapiţă fiind prea târziu", spune Adrian Porumboiu, proprietarul Racova, administratorul a 50.000 de hectare.

Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj şi administrator al 25.000 de hectare, avertizează că este nevoie de o acreditare foarte strictă a silozurilor, care să asigure calitatea depozitării, dar şi de un fond de garantare a certificatelor. Citeşte mai mult în Business Stasndard

Mai multe articole despre:
Adrian Porumboiu guvernul privat primul siloz