MENIU

Guvernul a investit peste patru milioane de euro pentru a îmbunătăţi imaginea românilor în Italia

Foto: divers.ro

Valul de critici aduse românilor din Italia după cazul Mailat a determinat guvernul român să investească o sumă considerabilă, anul trecut, pentru a schimba imaginea conaţionalilor în presa din peninsulă. 4,3 milioane de euro au fost cheltuite pentru o campanie de patru luni. Campania a avut efecte doar pe termen scurt, după cum recunosc reprezentanţii Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale.

Firma care a câştigat licitaţia organizată anul trecut de Agenţia de Strategii Guvernamentale, instituţie aflată în directa subordine a primului-ministru, se numeşte Playteam Italia. Patronul, Giambattista Giannoccaro, îl cunoscuse în 2007 pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi pe soţia acestuia, Ioana.

Italianul Giambattista Giannoccaro susţine că în cele patru luni în care s-a derulat, campania şi-a atins scopul, iar rezultatele au fost peste aşteptări. "De fiecare dată când s-a întâmplat ceva rău legat de cetăţenii români care trăiesc în Italia, campania a funcţionat pentru că presa a spus: asta e partea proastă, dar nu putem să condamnăm o ţară întreagă, o naţiune doar pentru câţiva criminali", a spus Giannoccaro.

Dan Jurcan, directorul general al Agenţia pentru Strategii Guvernamentale susţine că efectele campaniei s-au văzut doar pe perioada derulării acesteia. Totuşi, după patru luni de campanii publicitare în presa scrisă, tv şi online italienii nu au putut fi convinşi de buna credinţă a emigranţilor români.

Mai multe articole despre:
publicitate Italia campanie imigranţi