MENIU

Guvernul a înfiinţat Grupului interministerial pentru gestionarea absorbţiei fondurilor comunitare

Guvernul a decis, în şedinţa de vineri, înfiinţarea Grupului interministerial pentru gestionarea absorbţiei fondurilor comunitare, sub conducerea directă a primului-ministru şi a vicepremierului, a anunţat premierul Emil Boc.

Grupul interministerial va coordona toate ministerele care au atribuţii în absorbţia fondurilor comunitare. România are posibilitatea să obţină fonduri europene de la "Fondul European de Dezvoltare Regională", "Fondul Social European", "Fondul European de Garantare şi Orientare Agricolă", "Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală", "Fondul pentru Frontierele Externe", "Fondul European pentru Ajustare pentru Globalizare", "Fondul de SolidaritatealUnuinii Europene" şi "Instrumentul financiar de orientare pentru pescuit". 

"Sunt sume importante de bani care pot fi accesate de România. Din acest punct de vedere am făcut o prioritate zero a Guvernului: perfecţionarea mecanismului de absorbţie a fondurilor comunitare şi monitorizarea permanentă a acestui demers, astfel încât România să fie capabilă să acceseze aceşti bani,  în vederea modernizării", a precizat primul-ministru.

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc agenţii fonduri comunitare