MENIU

Grupul Realitatea-Caţavencu respinge afirmaţiile calomnioase ale preşedintelui Traian Băsescu

Foto: RTV

Grupul de presă Realitatea-Caţavencu ia act cu surprindere de recentele declaraţii calomnioase ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa companiei. Prin afirmaţiile făcute în cadrul interviului acordat, în data de 30 iulie, postului Radio România Actualităţi, preşedintele încearcă încă o dată să decredibilizeze Grupul Realitatea-Caţavencu.

În cadrul interviului amintit, preşedintele face o serie de afirmaţii voit neadevărate prin care pune sub semnul întrebării modalitatea de finanţare a Grupului de către unul dintre acţionari, SC Petromservice SA.

Documentele legale şi financiare ale companiei, care sunt de natură publică (putând fi consultate la Registrul Comerţului), arată că ultima mărire de capital social s-a facut în octombrie 2007. Suma cu care a contribuit SC Petromservice SA a provenit din convertirea unei finanţări mai vechi (7,237,269 euro), cu mult înainte de împrejurările invocate în mod deliberat calomnios de preşedintele României.

Nu este prima dată când misiunea declarată a Grupului Realitatea-Caţavencu, prin produsul său cel mai important, Realitatea TV – aceea de a livra publicului informaţii corecte, obiective şi documentate – provoacă iritarea şefului statului.

Jurnalistii Grupului Realitatea-Catavencu vor continua să se ghideze după principiile care i-au consacrat – obiectivitate, acurateţe, profesionalism – indiferent de atacurile venite din clasa politică sau de oriunde.