MENIU

Gripa porcină şi dezbaterile la TV, temele editorialelor din ziarele de marţi

Foto: ehow.com

Marius Niţu scrie în Gândul despre "Gripa competenţei totale": "Ştirile despre gripa porcină au îmbolnăvit la cap milioane de români. Simptomele sunt extreme, mergând de la "o prostie, trece cu vin fiert" până la "văleu, o să ne ia dracu pe toţi". Apariţia acestor contraste are o explicaţie simplă. În România, despre gripa porcină se vorbeşte mult şi prost. Adriean Videanu, aşa-zisul ministru al Sănătăţii, tace ca o bordură. În schimb, face declaraţii după declaraţii secretarul de stat Streinu-Cercel. Acum, o fi profesorul doctor Cercel un excelent specialist, dar e un comunicator groaznic".

În Evenimentul zilei
, Horia Ghibuţiu se întreabă "De ce n-avem dezbateri TV": "După dezbaterea TV a politicienilor aflaţi în campanie electorală, a fost evident că s-au înfruntat ni şte manageri ai conducerii extrem de echilibraţi, calculaţi, precauţi şi total lipsiţi de emoţie. Ne-ar fi plăcut să putem scrie aşa despre confruntarea televizată a prezidenţiabililor români, dar, din păcate, caracterizările de mai sus aparţin experţilor în comunicare ger mani şi se referă la duelul candidaţilor Angela Merkel şi Frank-Walter Steinmeier".

În Adevărul, Emilian Isăilă îşi aduce aminte de "Ziua în care am aflat că n-a fost Revoluţie": "Au trecut 20 de ani de la Revoluţie. În decembrie 1989, destinul unei naţiuni s-a schimbat. Mii de români au ieşit pe străzi. Cu toţii am trăit cu senzaţia că am avut un rol important în răsturnarea lui Ceauşescu. Era greu să nu crezi asta. S-a văzut la televizor".

Promisiunile de tătuc sunt tema editorialului semnat de Cornel Nistorescu în Cotidianul: "Mai toată lumea s-a lămurit că Referendumul este un fel de pătură pusă pe capul românilor pentru a nu vedea dezastrul unui mandat! Să nu care cumva să-i orbească lumina realităţii crude! Sub vălul de întuneric să-şi imagineze alte probleme pentru România".