MENIU

Gripa porcină pare să se afle în faza de stabilizare în Mexic, anunţă ministrul Sănătăţii

Foto: cmi.com.co

Gripa porcină pare "în fază de stabilizare" în Mexic, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Jose Angel Cordova, citat de AFP.

"Cred că avem elemente pentru a semnala că ne aflăm într-o fază de stabilizare", a declarat Cordova, într-o conferinţă de presă susţinută în capitala mexicană. Ministrul s-a arătat totuşi prudent, considerând că este "încă prematur" să spună dacă ţara a trecut de "etapa cea mai complicată" a epidemiei.

Bilanţul gripei porcine în Mexic, ţară considerată focar al virusului A (H1N1), a crescut, sâmbătă, la 443 de cazuri confirmate, adică 43 de bolnavi în plus faţă de ziua precedentă, dar numărul morţilor rămâne stabil, la 16.

"Avem 443 de cazuri pozitive, adică 427 de pacienţi în viaţă şi 16 decedaţi", a declarat Cordova, precizând că rezultatul a fost obţinut după analizarea a 1.000 de teste, efectuate în cursul nopţii.

Autorităţile mexicane au spus, vineri, că noul virus nu pare să fie "aşa de agresiv" pe cât se temeau, dar au avertizat că propagarea sa rămâne "imprevizibilă".

Potrivit Guvernului, virusul prezintă o rată a mortalităţii net inferioară gripei aviare sau SARS, sindromul respirator acut ce a provocat moartea a 800 de persoane, majoritatea în Asia, în 2003.