MENIU

Gripă porcină: Numărul deceselor este în creştere în Anglia, cel al cazurilor noi este în scădere

Foto: urbaniulian.ro

Numărul deceselor provocate de gripa porcină a crescut de la 36 la 44 săptămâna trecută în Anglia, în timp ce numărul cazurilor noi este în scădere, au anunţat joi autorităţile sanitare.

Potrivit Health Protection Agency, circa 25.000 de persoane au fost contaminate cu acest virus săptămâna trecută în Anglia, faţă de 30.000 săptămâna precedentă şi 110.000 înainte.

Experţii se aşteaptă ca numărul de noi cazuri să continue să scadă până la revenirea din vacanţă a elevilor şi studenţilor.

371 de persoane se aflau joi în spital - dintre care 39 la terapie intensivă  - faţă de 530 săptămâna trecută.

Aceste cifre nu vizează decât Anglia, pentru că Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au propriile bilanţuri. Cinci persoane au murit în Scoţia, ceea ce aduce la 49 numărul total al deceselor în Marea Britanie.

Liam Donaldson, principalul consilier medical al guvernului, a spus că 300.000 doze de vaccin au fost livrate luna aceasta şi că au loc teste în Anglia şi în restul Europei. Circa 11 milioane de persoane au fost identificate ca având prioritate la vaccinare, dintre care 2,1 milioane care ţin de serviciile de sănătate şi serviciile sociale.