MENIU

Gripa porcină a provocat cel puţin patru decese în Ucraina

Foto: wordpress.com

Cel puţin patru persoane au murit din cauza gripei porcine în Ucraina, unde epidemia s-a extins, a anunţat, vineri, secretarul Consiliului de Securitate Naţională, în condiţiile în care bilanţul precedent era de un deces.

"Patru persoane au murit din cauza acestei gripe", a declarat Raisa Bogatîriova, citată de biroul de presă al Preşedinţiei, după o reuniune a Consiliului de Securitate.

Anterior, într-o conferinţă de presă, preşedintele ucrainean Victor Iuşcenko a declarat că 11 persoane au murit în vestul Ucrainei din cauza gripei porcine, potrivit presei ucrainene.

Anunţul intervine în condiţiile în care 30 de persoane au murit zilele trecute din cauza unui virus necunoscut, ceea ce a declanşat panică în vestul ţării.

În ultimele zile, în regiunea Ternopol au fost înregistrate 12 decese în regiunea Ivano-Frankovsk şi în regiunea Lvov. Potrivit UNIAN, şcolile din aceste regiuni au intrat în carantină de joi, pentru două săptămâni. Potrivit agenţiilor ucrainene, medicii spun că persoanele decedate au fost diagnosticate cu pneumonie.

De asemenea, potrivit datelor prezentate miercuri, la Ternopol au fost înregistrate peste 240 de cazuri de infecţii respiratorii la o populaţie de 10.000 de oameni. Tot joi, în regiunea Ternopol numărul persoanelor spitalizate, diagnosticate cu pneumonie, a crescut de 2,5 ori. 22 de persoane sunt în stare gravă.

Ministrul sănătăţii Vasili Kneazevici a confirmat în şedinţa de Guvern, de joi, "situaţia gravă din regiunea vestică a ţării". El a adăugat că medicii deocamdată nu ştiu dacă decesul a fost generat de un virus gripal sau de o formă mai complicată a gripei porcine.