MENIU

Gramul de aur s-a scumpit cu 30% în ultimul an

Foto: http://ba268.weblog.ro/usercontent/28/28265/aur.jpg

Lipsa de încredere în bani şi efectele crizei au făcut ca aurul să devină şi mai preţios. În ultimul an de zile, metalul cel mai căutat din lume s-a scumpit, atingând la începutul acestui an cea mare cotaţie din istorie.

În ultimul an aurul s-a scumpit cu aproape 30%. Dacă în martie anul trecut un gram de aur era cotat de banca centrală la aproximativ 70 de lei, astăzi depăşeşte 100 de lei.

Deşi specialiştii spun că aurul este cea mai sigură investiţie pe timp de criză, vânzările de bijuterii au scăzut. Asta din cauza scumpirilor cauzate de cotaţiile record pentru aur. Iar cei care au cantităţi mari de aur sunt fericiţi acum. Este şi cazul romilor căldărari din Sibiu

Căldărarii din Sibiu nu se sfiesc să arate lumii ce avere au acasă. Mândrii de succesul lor, romii dau şi altora sfaturi pentru investiţii profitabile.

"Cel mai bun investiţie e în aur, în moneda de aur, în ducaţi cum au Austria. Nu pierde valoarea, lei pierde, dolarul pierde, euro pierde, dar ăsta merge înainte", a precizat Gogu Mihuţescu reprezentant rromi.

Analiştii financiari prognozează că preţul aurului va continua să crească. Aşadar romii căldărari vor fi şi pe viitor scutiţi de grijile financiare.  

Mai multe articole despre:
rromi scumpire aur