MENIU

Gourcuff: Meciul cu România îmi trezeşte amintiri frumoase

Foto: www.fff.fr
Gourcuff: Pentru mine, meciul cu România este o amintire frumoasă

Internaţionalul francez Yoann Gourcuff păstrează amintiri frumoase legate de echipa României. Contra "tricolorilor", tânărul fotbalist a reuşit primul şi, până acum, singurul gol al său în tricoul naţionalei Franţei.

"Pentru mine, meciul cu România este o amintire frumoasă, chiar dacă nu am câştigat (n.r. - 2-2). Dacă sâmbătă vom reuşi să punem presiune pe ei, să îi ţinem în terenul lor şi să nu-i lăsăm să joace, le vom arăta că ne dorim mult să câştigăm şi că vor avea un meci greu. Ideal ar fi să avem şi publicul de partea noastră", a spus Gourcuff.

Un alt internaţional francez, Franck Ribery, vine după o accidentare şi nu crede că forma sa fizică actuală îi va permite să joace 90 de minute contra României. "Încă nu sunt pregătit să joc un meci întreg. În cel mai bun caz aş putea juca o repriză sau cel mult o oră", a afirmat mijlocaşul ofensiv legitimat la Bayern Munchen, citat de France Football.

Ribery speră ca, şi fără aportul său, naţionala Franţei să reuşească să recupereze handicapul de cinci puncte avut faţă de Serbia, pe care o va întâlni pe 9 septembrie.

"Încă sunt în întârziere cu pregătirea. M-am antrenat mai mult singur, am jucat doar într-un meci amical, am mai intrat 30 de minute cu Werder Bremen şi am jucat un meci cu naţionala în Feroe. Apoi, am simţit din nou dureri la aductori. Îmi lipseşte şi ritmul, un element foarte important", a punctat Ribery.

El a adăugat că din păcate naţionala Franţei nu degajă siguranţă, aşa cum se întâmpla cu generaţia precedentă, campioană mondială înk 1998 şi vicecampioană în 2006. "Pe vremea aceea, ştiam încotro ne îndreptăm şi cum trebuia să jucăm. În prezent, încă ne căutăm echilibrul.

Selecţionerul Raymond Domenech este, însă, optimist înaintea partidelor cu România şi Serbia: "Cuvintele de ordine sunt liniştea, combativitatea, încrederea. Trebuie să fim liniştiţi pentru că depindem de noi, să fim combativi, pentru că ne aşteaptă adevărate bătălii, şi încrezători pentru că avem un grup demn de încredere. Va fi greu pentru noi, dar mai ales pentru ceilalţi", a punctat Domenech.

Meciul Franţa - România, din grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, este programat sâmbătă, la ora 22.00.