MENIU

Google Day: În plină criză economică, nivelul căutărilor pe Google a crescut cu peste 40%

FOTO: telegraph.co.uk

Andrew Pozniak, Head of Travel and Retail, Google Emerging Markets, a prezentat miercuri, la Google Day, câteva trenduri foarte interesante care nu respectă linia generală a crizei economice globale.

Reprezentantul Google a descris, în primul rând, influenţa majoră pe care o au motoarele de căutare în viaţa site-urilor, explicând peste că 81% din utilizatori ajung pe paginile de internet, o fac prin motoarele de căutare.  Unul dintre cele mai puternice exemple este cel al profilului unui utilizator care caută o maşină nouă, procentul celor care se informează cu ajutorul internetului, în primă fază, fiind astăzi de aproape 80%.

Andrew Pozniak a mai spus şi activitatea pe motoarele de căutare nu reflectă problemele economice cu care se confruntă economia globală. În mod surprinzător, căutările pe internet au crescut cu peste 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, putând fi interpretat şi ca un semn de revenire după punctul de cotitură în care s-au aflat sistemule financiare internaţionale.

Mai multe articole despre:
motor de căutare criză economică